מידע למאמץ - הרצליה ונתניה אוהבות חיות

מידע למאמץ

לכלבים אין תיאוריות על אהבה, הם מלאי אהבה ומראים אותה ללא חשש וישר מן הלב. כלבך הוא הידיד היחיד שיש לך אשר לא מתרשם מיופי, כוח, שכל, עושר, אומץ והצלחה, הוא פשוט אוהב אותך.

אימוץ כלב הוא אחריות לחייו: דאג שחיי כלבך יהיו בריאים ומעניינים ולא חד-גוניים. טפח שיגרה יומית של תשומת לב וחיבה, בנה מערכת של אמון וידידות, טייל איתו, שחק איתו והרעף עליו אהבה רבה לה הוא ראוי.

קחו בחשבון תקופת הסתגלות ראשונית של הכלב לביתו החדש: קבלו בהבנה "פספוסים" בעשיית צרכים בחוץ גם אצל כלב מחונך לצרכים עד שיסתגל ללוחות הזמנים שלכם. תנו לכלב חום ואהבה והוא יקבל תחושת בטחון בבית החדש – לדברים טובים מתרגלים מהר!

בריאות: לאחר אימוץ הכלב יש לקחת אותו לבדיקה שגרתית אצל הווטרינר לרישום הכלב, העברת שבב הזיהוי על שמכם וקבלת הדרכה לגבי טיפול שוטף וחיסונים.

בכל התנהגות חריגה, למשל כלב שלא אוכל או שותה במשך למעלה מ-24 שעות, כלב אפאטי, ירוד, מדוכא, מקיא או משלשל – היוועץ מייד בווטרינר.

לעולם אל תשאירו כלב ברכב ללא השגחה, גם לא בצל עם חלון פתוח וגם לא בחורף – כלבים עלולים בקלות למות ממכת חום.

אל תאמצו את הכלב מעבר ליכולתו. הכלב אינו יודע מתי לעצור ויש לאפשר לו מנוחה ושתייה.

קשירת כלב מותרת לפרקי זמן קצרים בלבד. כלב זקוק לחברה, טיולים והוצאת אנרגיה. אם הנך קושר את הכלב לזמן קצר דאג לרצועה ארוכה אשר תאפשר לכלב תנועה ותמיד דאג שהמקום יהיה מוגן משמש ומגשם. שימרו על מתחם הקשירה פנוי מחפצים אשר הכלב עלול להסתבך בהם.

יש לשמור על ניקיון הכלב בהברשה, רחצה (לעיתים רחוקות), תספורת (רק אצל ספר כלבים מקצועי!) – היוועץ בווטרינר בביקורך במרפאה.

עיקור/סירוס: חובה! לעיקור/סירוס יתרונות רפואיים-בריאותיים, התנהגותיים ומוסריים ואף כלכליים.

התנהגות: כלב הוא יצור חברתי וסקרן, אסור לבודד אותו, הוא מרגיש בטחון כאשר הוא במחיצת המשפחה. אם כלבך חי מחוץ לבית, דאג לבלות איתו ובמחיצתו, אחרת יהפוך למר, עצוב ותוקפן.

כלבים חדשים בבית נוטים לברוח כי עדיין אינם מכירים ואינם קשורים למקום ואליכם. תמיד שימו תג עם טלפון שלכם על הכלב ובאופן עקרוני אל תשאירו כלב בחצר ללא השגחה, לא בהתחלה ולא בהמשך חייו איתכם. מרבית מקרי הבריחה קורים מחצרות. כלב יכול לברוח גם מחצר אשר נראית לנו סגורה לחלוטין וישנן הרבה גניבות של כלבים בארץ, לא משנה איזה ״גזע״ הכלב.

בימיו הראשונים של הכלב בבית חשוף אותו בהדרגה למפגשים עם אנשים ועם כלבים אחרים. בדוק את התנהגותו, לעיתים כלבים יכולים להגיב בתוקפנות אחד לשני.

אל תרוצו אל הכלב, אל תרגיזו אותו ובדקו את התנהגותו עם ילדים באיטיות.

ציוד בסיסי: קולר, תג עם מספר הטל' שלכם, רצועה, מברשת, מיטה או שמיכה, כלים לאוכל ומים, מזון. אם הכלב ישהה בחצר: מלונה אטומה, יבשה ומקורה, שמיכה או כרית, חצר מגודרת, סגורה ושער נעול.

מזון: דאג לתזונה הולמת לכלב, היוועץ בווטרינר בהתאם לגודל הכלב. רצוי לרכוש מזון יבש איכותי בחנויות לציוד ומזון לבע"ח או אצל וטרינר. ניתן לחלק את כמות האוכל ל-2 ארוחות נפרדות. עצמות עוף, שוקולד ותרופות מסוימות של בני אדם מזיקים לכלבים! בכל מקרה, מומלץ לקנות לכלב צעצועים ועצמות המיועדים לו, למשחק ועניין.

אל תניחו לכלב לאכול שאריות ברחוב או להתקרב לצואת כלבים אחרים, זה עלול להיות מסוכן עבורו.

מים צריכים להיות זמינים תמיד. דאגו למי שתייה טריים ואל תציבו את קערת השתייה בשמש כדי שלא תעלה ירוקת.

טיול: על כלב לצאת לטייל לפחות 3 פעמים ביום. טיילו עם הכלב עם רצועה! לאחר שהכלב מתרגל וחוזר כשקוראים לו, אפשר לשחרר אותו במקומות בטוחים ללא מכוניות, כגון גינות ייעודיות לכלבים, פארקים וחוף הים. שחרור הכלב לטייל לבד ללא השגחה אסור על פי חוק ומסוכן לכלב ולסביבה.

גורים: אין להוציא או להפגיש עם כלבים אחרים עד לאחר 3 חיסוני המשושה. לאחר מכן, חשוב שיכירו את העולם החיצון, אנשים, ילדים וכו' ויפגשו כלבים אחרים כדי שידעו להתנהג בחברת כלבים ולא יגדלו פחדנים או תוקפניים.

שבב: החוק מחייב לעדכן את שבב הזיהוי של הכלב ברשות המקומית שלך.

העמותה רשאית לקבל חזרה את הכלב במידה והוא לא מטופל כראוי.

אין להעביר את הכלב לצד שלישי. אם ימצא בע"ח לא מתאים עבורכם, הודיעו לעמותה בטל' 055-6675229 ובתיאום טלפוני נקבל חזרה את הכלב או נפעל יחד למציאת בית חדש, לפי הנסיבות.

אנחנו לרשותכם לכל שאלה או בעיה!

מזל טוב!

הרצליה ונתניה אוהבות חיות

דילוג לתוכן